(030) 223 97 99

///De Shaded Dome: Koepel voor alle weersomstandig...

De Shaded Dome: Koepel voor alle weersomstandigheden

16-07-2015

Royal HaskoningDHV, ZJA Zwarts & Jansma Architects en Poly-Net hebben een concept ontwikkeld genaamd de ‘Shaded Dome’. Een koele en aanpasbare faciliteit voor rondreizende evenementen.

De semipermanente faciliteit bestaat uit een opblaasbare klimaatgeregelde koepel. Deze koepel wordt vastgezet met staalkabels en een overkappende tent. De tent heeft als doel bescherming van de koepel tegen belastende klimatologische omstandigheden. Zoals de straling van de zon, wind, hoge temperaturen, vochtigheid en neerslag.

Prettig binnenklimaat
The Shaded Dome™Door de constante luchtstroom tussen de koepel en de overkapping kent de koepel een aangenaam microklimaat. Tevens draagt de speciale combinatie van diverse membraanmaterialen bij aan het prettige binnenklimaat.

FIFA
Het idee is ontstaan toen er nagedacht werd over een indoor trainingsfaciliteit met klimaatregelingsysteem voor het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar. Het concept is niet alleen geschikt als trainingsruimte maar voor verschillende doeleinden. Zoals rondreizende tentoonstellingen, sportevenementen, musea en entertainment. 

Meer informatie: www.royalhaskoningdhv.com