(030) 223 97 99

///Grontmij's Wuhan New Energy Institute ontvangt...

Grontmij's Wuhan New Energy Institute ontvangt nominatie internationale ingenieursprijs

20-08-2015

Grontmij's Wuhan New Energy Institute ontvangt nominatie internationale ingenieursprijs

Het Wuhan New Energy Institute in China van advies- en ingenieursbureau Grontmij, Soeters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai heeft van de International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) de nominatie ontvangen voor het 'meest innovatieve project ter wereld'. Alleen al de nominatie geldt als grote internationale erkenning voor het kantoorgebouw in de Chinese stad Wuhan. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de FIDIC International Infrastructure Conference in Dubai op maandag 14 september.

Het New Energy Institute is een zeer duurzaam kantoorgebouw waarin de integrale visie op duurzame gebouwen in China terugkomt. In het uitmuntende concept worden nieuwe energietoepassingen en geavanceerde technologie gecombineerd tot een koolstofarm, comfortabel, intelligent, efficiënt en uniek artistiek ontwerp. Het prestigieuze icoonproject won al verschillende prijzen, waaronder in 2010 de door China uitgeschreven internationale ontwerpwedstrijd en de Vernufteling in 2011.

Grontmij Wuhan New Energy Institute

Barry van Sloten, directeur Bouw & Vastgoed is enorm trots op de internationale nominatie door vakbroeders van de FIDIC. “Een gebouw met een dergelijke vorm en omvang in deze uitdagende natuurlijke omgeving kan alleen worden gerealiseerd door een heldere visie op duurzaamheid te volgen en door multidisciplinaire engineering en ontwerpdisciplines in een vroeg stadium te integreren. Het is een blikvanger die al jaren internationale belangstelling krijgt en als belangrijk voorbeeld voor duurzame ontwikkeling dient.”

FIDIC 2015 
De FIDIC Awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten die een bijdrage leveren aan de wereldeconomie en een hogere kwaliteit van leven nastreven. De internationale prijs is een initiatief van brancheorganisatie International Federation of Consulting Engineers waar alle nationale ingenieursverengingen in vertegenwoordigd zijn.

Bron: Grontmij.nl