(030) 223 97 99

///Nederland scoort goed op internationale ingenie...

Nederland scoort goed op internationale ingenieursmarkt

17-08-2015

Nederland scoort goed op internationale ingenieursmarkt

De zwakte in de markt werd volgens het Amerikaanse bouwvakblad ENR veroorzaakt door de lage olieprijs, geweld in het Midden-Oosten, de Griekse crisis, de terugval van de Chinese aandelen en economische onzekerheid in Europa en Latijns Amerika.

Het Amerikaanse AECOM is met een omzet van $ 4,9 miljard de grootste speler op de internationale markt. Arcadis is door zijn overnamehonger opgerukt naar de derde plaats met een internationale omzet van $ 3,6 miljard. Fugro uit Leidschendam staat met een omzet van $ 3 miljard op de vierde plaats en Royal HaskoningDHV staat met $ 469 miljoen op plaats 38.

Onwelkome belangstelling

Uit de cijferlawine van ENR blijkt ook dat de vier Nederlandse ingenieursbureaus in de top 225 (Arcadis, Fugro NV, Royal HaskoningDHV en Tebodin) samen buiten Nederland in 2014 een omzet hadden van $ 7,2 miljard en daarmee 10,2 % van de internationale markt veroverden. Alleen Amerika heeft, met 80 bedrijven in de top 225, een groter aandeel met 31,7 %.

Nederland staat ook centraal in ENR met een omslagverhaal, getiteld Dutch Master, over Royal HaskoningDHV. ‘Het belangrijkste gevolg van de fusie (tussen Royal Haskoning en DHV, TZ) was dat we beter kunnen bieden op de grote internationale projecten’ zegt Erik Oostwegel tegen ENR. De bestuursvoorzitter van Royal HaskoningDHV meldt ook onwelkome belangstelling te hebben gehad van Amerikaanse bedrijven op het overnamepad. Groeimogelijkheden ziet het bedrijf vooral in opkomende economieën.

Bron: www.technischweekblad.nl