(030) 223 97 99

///Top 50 ingenieursbureaus 2015 bekend

Top 50 ingenieursbureaus 2015 bekend

09-07-2015

Top 50 ingenieursbureaus 2015 bekend

Elk jaar maakt Technisch Weekblad de top 50 van ingenieursbureaus bekend. Verassend dit jaar is Arcadis, die voor het eerst in elf jaar tijd op nummer één staat. Grontmij, Royal HaskoningDHV en Movares staan nog steeds in de TOP10.

Arcadis stoot Fugro van de eerste plaats en heeft dit vooral te danken aan de omzetstijging van 5%. Fugro heeft daarentegen een moeilijk jaar gehad en ziet zijn omzet minder stijgen dan Arcadis, namelijk met 2%. Dit heeft vooral te maken met de drastische daling van de olieprijs in het afgelopen jaar.

Top 10

Onze opdrachtgevers Grontmij, Royal HaskoningDHV en Movares staan dit jaar stabiel op dezelfde plek. Grontmij gaat aan kop op de derde plaatst, gevolgd door Royal HaskoningDHV op de vierde plaats en Movares op de achtste plaats in de top 50 ingenieursbureaus.  

Belangrijkste ontwikkelingen

De veranderingen in de lijst zijn beperkt en één van de conclusies is dat er nog steeds geen echt herstel optreedt in de branche. Voor het zesde achtereenvolgende jaar daalt de gemiddelde omzet van de ingenieursbureaus op deze lijst. De economische omstandigheden verbeteren, maar dit blijkt echt nog niet zichtbaar in de ingenieursbranche. Over 2014 werd bleek de groei 0% te bedragen. Ondanks dit zijn de bedrijfsresultaten veelal positief. Slechts drie van de vijftig ingenieursbureaus melden een verlies over 2014.

Directeur Paul Oortwijn van branche-organisatie NLingenieurs vindt het logisch dat er nog geen groei te zien is bij de vijftig beste ingenieursbureaus. Volgens hem is er al een lichte groei te zien, maar zal dit nog even tijd nodig hebben voordat dit ook in de cijfers naar voren komt. 

Bekijk de lijst voor de gehele top 50 ingenieursbureaus

Bron: Technisch Weekblad