(030) 223 97 99

///Blog: Een dag een Ingenieur

Blog: Een dag een Ingenieur

13-05-2015

Blog: Een dag een Ingenieur

Het stoffige beeld van het ingenieursbureau uit de jaren ’60 is een lang vervlogen tijd op het ingenieursbureau van de toekomst! Met alle collega’s van ’s ochtends 8 uur tot ’s middags 5 uur achter lange aaneengesloten tafels het hoofdontwerp van de senior uitwerken, is niet meer.

Samenwerken met high-tech ondersteuning is de nieuwe werkwijze van ’s Nederlands meest gevierde ingenieursbureaus. Samenwerking met niet alleen collega’s, maar met alle betrokken stakeholders.

Variërend van het esthetisch ontwerp van een woonwijk met de toekomstige bewoners en bedrijfseigenaren, tot het detailontwerp van een olieterminal in een Qatarese haven. In open ruimtes met grote interactieve schermen wordt overlegd welke oplossing het beste is voor ieder specifiek probleem. Van junior tot senior kunnen ideeën aangedragen worden, die bijna gelijktijdig in het ontwerp geprojecteerd kunnen worden. En lang niet alle deelnemers zitten in dezelfde ruimte, of zelfs hetzelfde land.

Het ingenieursbureau is zijn stoffige imago meer dan ontgroeid, de Nederlandse kennissector heeft zich verspreid over de hele wereld. Van landwinning voor de kust van Jakarta tot het ontwerp van een vliegveld in Mexico, maar natuurlijk ook dichter bij huis de aanleg van duurzame windmolenparken voor de kust van Noord- en Zuid-Holland.

Dat de hedendaagse ingenieur niet meer alleen in een kamer of in een werkruimte zit is een feit. De business trip is niet meer het domein van de zakenman, ook de ingenieur reist zijn projecten achterna om lokaal de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Werken bij een ingenieursbureau, geen stof meer te zien!