(030) 223 97 99

///Blog: The Elevator Pitch - in 30 seconden een n...

Blog: The Elevator Pitch - in 30 seconden een nieuwe baan

26-12-2014

Blog: The Elevator Pitch - in 30 seconden een nieuwe baan

Wel of niet bekend, maar de ‘elevator pitch’ bepaald of jij jouw droombaan krijgt of niet!

Voor diegene die ‘niet bekend’ zijn met de elevator pitch: een presentatie die ondernemers aan investeerders konden geven gedurende de rit in de lift van de onderste naar de bovenste verdieping.

Het verschil tussen je bedrijfsidee verkopen aan een durfinvesteerder en jezelf als werknemer ‘verkopen’ aan een manager is er nauwelijks. De manager heeft een baan te vergeven, en jij wil die baan graag hebben. Dus jij moet jezelf aan die manager verkopen. Hoe doe je dat zo effectief mogelijk?

Of het in je eerste brief is, of in je eerste sollicitatiegesprek, jij moet zorgen dat na die eerste 30 seconden de manager het gevoel heeft dat zij of hij meer wil weten van jou! Geef daarom geen samenvatting van jouw cv, maar vertel haar (of hem) welke toekomst hij met jou heeft. Vertel kort wie jij bent over drie of vijf jaar binnen haar team, waarom jij meerwaarde biedt binnen dat team en welke ontwikkeling jij door gaat maken samen met haar.

Hou jezelf aan die 30 seconden, een minuut kan ook geen kwaad. Zorg dat je geen ellenlang verhaal vertelt over een wazige toekomst. Het gaat puur en alleen om degene aan de andere kant van de tafel warm te maken om het gesprek verder te vervolgen.

Belangrijk daarin is dat je authentiek over komt, blijf dicht bij jezelf en vertel vanuit je eigen ‘why’: waarom wil jij dit echt graag, waar word jij door gedreven! (voor een zeer inspirerende speech daarover, check de TED Talk van Simon Sinek).

Kortom: als jij binnen 30 seconden over de bühne weet te krijgen waarom jij over 3 jaar haar beste medewerker bent en waarom jij dat wil zijn, hoef je daarna alleen nog maar te bewijzen dat je het ook echt waar maakt!