(030) 223 97 99

///Tip: In 14 stappen jouw LinkedIn profiel comple...

Tip: In 14 stappen jouw LinkedIn profiel compleet - deel 1

26-05-2015

Tip: In 14 stappen jouw LinkedIn profiel compleet - deel 1

Ben jij  op zoek naar een nieuwe baan, dan is een compleet en aantrekkelijk LinkedIn profiel een must. LinkedIn wordt door recruiters gezien als het belangrijkste wervingskanaal om nieuw personeel te vinden. Met de juiste presentatie ben jij beter vindbaar voor recruiters en potentiele werkgevers. Deze checklist helpt jou in 14 stappen een overzichtelijk en professioneel LinkedIn profiel op te stellen.

In deel 1 lees je stap 1 t/m 7, hierin staat vooral de volledigheid van jouw profiel centraal. Volgende week plaatsen wij deel 2 van deze checklist waarbij wij aandacht geven aan de aantrekkelijkheid en professionaliteit van jouw LinkedIn profiel.

1. Volledige naam

Een goed LinkedIn profiel begint met jouw volledige voor- en achternaam. Waar je op moet letten is dat het niet toegestaan is om in het naamsveld een telefoonnummer, e-mailadres, functietitel of bedrijf toe te voegen. Dit is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van LinkedIn. Je loopt hierdoor de kans dat je profiel verwijderd wordt.

2.   Professionele profielfoto

Een goede en professionele profielfoto is belangrijk voor je LinkedIn profiel. Een foto is iets waaraan mensen je gelijk herkennen en laat een indruk achter. Zorgt dat je een profielfoto gebruikt die goed weergeeft hoe jij als persoon bent en zakelijk genoeg is voor de functie waarnaar je zoekt. Kies voor een scherpe foto waarop je gezicht duidelijk zichtbaar is. Gebruik geen vakantiekiekjes of foto’s met huisdieren en dergelijke.  

3.   Headline

Standaard staat hier je functietitel en het bedrijf waar je werkzaam bent. Het is aan te raden om dit aan te passen.  Vooral als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging biedt de headline een kans. In de headline kun je namelijk aangeven dat je op zoek bent, in welke richting en in welke sector. Hierdoor is jouw LinkedIn netwerk op de hoogte dat jij beschikbaar bent. Je weet maar nooit of iemand in jouw netwerk toevallig op zoek is naar een nieuwe collega met jouw kwaliteiten. De headline kun je gebruiken om aan te geven dat je op zoek bent naar werk maar kan daarnaast een plek op je profiel zijn om jezelf in 120 tekens te presenteren.

4.   Bedrijfstak

Onder je naam en headline kun je je bedrijfstak toevoegen. Er is keuze uit meer dan 100 bedrijfstakken dus wees kritisch en kies de bedrijfstak die voor jou het meest relevant is. Recruiters zoeken hierop, dus wanneer jij net de verkeerde bedrijfstak hebt aangeklikt loop je de kans om niet gevonden te worden voor een baan die wel interessant is voor jou.

5.   Locatie

Recruiters filteren vaak op locatie, daarom is het belangrijk dat je jouw huidige woonlocatie instelt. Verblijf je op verschillende plekken? Gebruik dan de woonplaats waar je het meest bent of waar je het liefst een baan wilt. Ben je net verhuist? Vergeet dan niet je locatie aan te passen naar je nieuwe woonplaats.

6.   Contactgegevens

Alleen je eigen connecties kunnen jouw contactgegevens zien. Als je op zoek bent naar een baan weten mensen je sneller te vinden als jij je contactgegevens toevoegt. E-mailadres en telefoonnummer kunnen toegevoegd worden maar ook social media kanalen en eventueel jouw website. Onderaan je profiel kun je op LinkedIn aangeven op welke manier mensen het best contact met je op kunnen nemen (bijvoorbeeld per e-mail).

7.   Persoonlijke URL

Naast het toevoegen van je contactgegevens is het mogelijk om een persoonlijke URL aan te maken. Als je dit nog niet hebt gedaan, dan ziet je URL er ongeveer zo uit:

http://nl.linkedin.com/in/voornaam-achternaam/fda9fad83

Een persoonlijke URL is overzichtelijker en vergroot je vindbaarheid in Google. Daarnaast staat een persoonlijke URL mooier als je deze bijvoorbeeld aan je CV wilt toevoegen. Je URL ziet er dan zo uit:

http://nl.linkedin.com/in/voornaamachternaam

Bovenstaande punten vormen een belangrijke basis voor een goed LinkedIn profiel. Je kunt er nu mee aan de slag! Houdt onze website in de gaten want volgende week plaatsen wij deel 2 van deze checklist, waarmee jij jouw LinkedIn profiel compleet en professioneel kan maken.