(030) 223 97 99

///Ontwerp luchthaven Mexico-Stad

Ontwerp luchthaven Mexico-Stad | Meewerken aan één van de duurzaamste luchthavens ter wereld

Ontwerp luchthaven Mexico-Stad

Meewerken aan één van de duurzaamste luchthavens ter wereld

In Mexico-Stad wordt een nieuwe luchthaven gerealiseerd. Deze zal de huidige luchthaven vervangen die aan zijn maximumcapaciteit zit en zal één van de grootste en meest duurzame van de wereld worden. Ter vergelijking: de nieuwe luchthaven wordt qua oppervlakte vier keer zo groot als de huidige luchthaven Benito Juárez International.

Voor de locatie van 44 vierkante kilometer heeft een team met onder andere Nederlandse ontwerpers en ingenieurs een bijzonder energie-efficiënt gebouw ontworpen met een unieke ononderbroken dakconstructie. Het dak wordt een vloeiende en semitransparante koepelconstructie van glas en staal, waarvoor minder en lichtere bouwmaterialen nodig zijn dan voor een gangbare terminal. De constructie zorgt er onder meer voor bescherming tegen warmte.

De drie start- en landingsbanen die gerealiseerd worden, zijn geschikt voor het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de A380. De luchthaven wordt met een capaciteit van vijftig miljoen passagiers de grootste van Latijns-Amerika. Vergelijkbaar met Amsterdam Schiphol, Singapore Changi of JFK.