(030) 223 97 99

///Elektrotechniek

Elektrotechniek

Elektrotechniek behelst het ontwerpen van elektrotechnische producten en systemen. Bij onze toonaangevende opdrachtgevers gaat dit veel verder dan het plaatsen van een stoppenkast. Als elektrotechneut voorkom jij dat door elektromagnetische storingen van een tramlijn naast een ziekenhuis de uitslagen van een MRI-scan beïnvloeden of hoe de spanning op het Nederlandse net gelijk blijft bij wisselende zonne-energie en windsnelheden.

De laatste jaren speelt ICT een steeds grotere rol. Het tekenen op de tafel gebeurt nu achter een scherm, wat ervoor zorgt dat  de gehele informatiestroom van projecten en GIS voor civiele projecten, systemen en installaties helder in kaart worden gebracht.

Treinbeveiliging, aansturing van productieprocessen in petrochemie, voedingsmiddelenindustrie, Intelligent Transport Systems, afvalwatertechnologie bij waterzuiveringen of productiebedrijven met technieken zoals PLC’s, SCADA, Profibus, MES, Wincc, C, C++, Java; de projecten en werkzaamheden binnen elektrotechniek zijn eindeloos.